OM SPIRITUALITET

thumbnail_Image (7).jpg

Jag hör många människor säga "Jag vet inte vad Spiritualitet är", "Spiritualitet är för flummiga personer", "Spiritualitet är något som bara vissa personer föds med" och så vidare. Listan på liknande kommentarer kan göras lång.

Jag hör dessa personer. Varenda en. Men jag resonerar inte med vad dessa personer säger. Det betyder inte att jag har rätt och dom har fel. Det betyder att vi har olika perspektiv på livet. Inget mer än så. Det viktigaste är att respektera varandras olikheter och inte döma varandra. Istället, möta varandra med ett öppet sinne. 

 

Jag kan endast tala för mig själv, att utan min Spiritualitet, skulle jag inte veta vad mitt liv går ut på. Jag skulle vara totalt vilsen - Totalt. Spiritualitet är min kontakt med mig själv och med allt runtomkring mig. Det ger mig tillit, det ger mig kärlek, det ger mig självförtroende, det ger mig lärdomar, det ger mig magi, det ger mig ett syfte, det ger mig lycka och en mening. Det ger mig ljus, mörker - och alla nyanser där emellan. Spiritualitet får mig att känna mig levande på ett sätt som är svårt att förklara med ord. Jag menar det, från botten av mitt hjärta, att utan Spiritualitet, så skulle jag inte veta vem jag på riktigt är.

Spiritualitet har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Även när jag var en liten flicka. Jag kommer ihåg att jag pratade med djur och att jag älskade att leka ensam i skogen - för jag visste att jag aldrig var ensam. Jag visste att jag var omgiven av något mer. Mitt stora spirituella uppvaknande hände när min pappa dog, jag var 14 år gammal. Perioden efter det hamnade andra saker i fokus - tills jag för drygt 8 år sedan fick nästa stora spirituella uppvaknande genom en kärleksrelation. 

 

Utöver det, har jag sökt med ljus och lykta i varenda vrå man kan tänka sig på min spirituella resa. Jag har suttit med mig själv. Jag har blivit bästa vän med mig själv. Jag har mediterat mer eller mindre varje dag. Jag har läst hundratals böcker. Utbildat mig via kurser inom olika områden. Praktiserat yoga. Tagit mig tid för reflektion. Varit öppen i möten med andra människor, vilket har givit mig ovärderliga kunskaper. Jag har sett mig själv - hela mig själv. Även de delar av mig själv som jag helst inte velat se. Jag har gjort mitt jobb. 

Jag söker fortfarande. Jag gör fortfarande mitt jobb. Jag lär mig fortfarande, lika mycket som jag skalar av de lager som samhället och andra människor har lagt på mig. Min nyfikenhet för livets alla stora och svåra frågor, är något jag troligtvis alltid kommer att söka efter fler svar på. Jag är alltid öppen för ny kunskap och nya vinklar att upptäcka. Jag kommer alltid att vara en ödmjuk student i det här livet.

 

Till dig, som fortfarande läser den här texten och känner nyfikenhet, men ändå inte riktigt förstår det här med Spiritualitet. Fråga dig själv - När var senaste gången du mediterade? När var senaste gången som du satt med dig själv, ensam på en lugn, fridfull plats och lyssnade till din inre röst?

 

 

Allt uppvaknande. All Magi börjar - när vi på riktigt vågar möta oss själva.

 

 

Kärlek, Fanny