MITT FÖRSTA MÖTE MED YOGA

thumbnail_IMG_5932.jpg

Jag var i unga tonåren. Om ens det. Mitt liv var fullt av liv och rörelse. Redan på den tiden fyllde jag varenda lucka av tid med någon typ av syssla. Jag tog vara på varenda sekund. Jag var så exalterad över allt jag ville hinna med. Hungrig på livet. Jag minns det som igår, hur jag ritade mitt eget schema och fyllde i det med allt jag skulle hinna med under veckan. Med tider och aktiviteter. Det schemat lät jag sitta uppe på min sovrumsdörr, så att jag inte skulle missa något. Jag minns att vissa dagar hade jag till och med tid över att fylla i 20min tid för tv-tittande. Min energi var överallt och ingenstans. Mitt liv fylldes av att ta hand om alla mina djur, spendera tid i stallet, hinna till fotbollsträningar, ibland någon golfträning, emellanåt fridykning, hinna träffa vänner, vara i  skola, läsa läxor, leka i skogen. Sen allt annat såklart, som hör ungdomen till. 

 

En kväll tog min mamma med mig till en gymnasieskola inne i stan. Det var som vilken gammal och sliten gymnastiksal som helst. Inget märkvärdigt alls. Jag visste inte riktigt varför jag följde med. Jag hade inte detta planerat i mitt schema. Men det var något med det hela som väckte en nyfikenhet i mig. Mamma hade varit på denna klass förut och tjatat ett par gånger ifall jag ville följa med. 

Salen var mörk, kall och lite smutsig. Den yngsta i klassen var jag. Medelåldern var äldre än mamma. Jag valde min plats längst fram. Närmast spegelväggen. Mitt framför platsen där läraren skulle undervisa ifrån. Redan på den tiden hade jag mycket skinn på näsan och orädd för att ta plats. Jag satte mig ner på den utrullade yogamattan, lite bekymrad över hur min pedanta sida skulle stå ut med det något smutsiga golvet. En hel timme. 

 

Dörren öppnades. Och in klev yogaläraren. Min själ stannade upp. Hela min värld stannade upp. Jag minns fortfarande inte hur hon såg ut. Eller hur hon var klädd. Jag minns inte ens om hon var gammal eller ung. Det var inte hennes yttre jag såg. Jag såg hennes själ. Hennes utstrålning var total och tog över hela rummet. Ingenting annat existerade. Hon bländade mig med värme och kärlek. Hon var det absolut vackraste jag någonsin hade sett. Under hela yogaklassen satt jag förundrad och fascinerad över henne. Jag försvann i tid och rum. Jag undrade "Vart hennes ljus kommer ifrån?". Jag var full av liv, men på ett helt annat sätt än tidigare. Jag ville veta vad som fanns i hennes inre. I hennes själ. Jag ville ha svar!

Innan hade mitt liv präglats av att hinna leva och uppleva så mycket som möjligt. Jag ville inte missa något och jag ville vara bäst på allt. Exakt allt. Jag skulle bli rik. Jag skulle ta över världen. Men från det mötet med henne förändrades allt. Ordet "leva" fick en ny innebörd för mig. Helt plötsligt hamnade mitt fokus någon helt annanstans. In i min själ. In i mitt hjärta. Det enda jag kunde tänka på var att, En vacker dag ska jag stråla lika mycket som henne. Från insidan och ut.

 

Det var mitt allra första möte med yoga. Det var början på min andliga resa. Det var början på meningen med mitt liv.

 

 

Kärlek, Fanny